FUKSAS

FUKSAS / ARCHITECT / STELLA

©Gianmarco Chieregato_DSC1308a_1.jpg

Studio Fuksas, led by Massimiliano and Doriana Fuksas, is an international architecture, urban planning and design studio. In fifty years of activity, the studio has developed a design method based on the interaction between different disciplines to respond to contemporary architectural and urban planning issues. With offices in Rome, Paris, Shenzhen, Dubai and New York, the studio has over 600 projects to its credit, ranging from urban interventions to airports, from museums and cultural venues to music venues, from convention centres to offices, from interior projects to design collections, and has realised works in Europe, Africa, America, Asia and Australia, receiving numerous international awards.

From deepest space to Earth: pure illumination. Stella, the first star to be formed in the Universe, was created from primordial light. Light that shapes and transforms matter. This object is characterised by elementary geometric shapes that guide the light outwards, bringing lightness to the concrete.

 

KITCHEN / ARCHITECT / ANFITEATRO

MARIO CUCINELLA

Mario Cucinella, Hon FAIA, Int. Fellow RIBA Mario Cucinella is the founder of Mario Cucinella Architects. With over 20 years of professional practice, MCA has developed a wealth of experience in architectural design, with a particular focus on issues of sustainability and the environmental impact of buildings. In 2017 the American Institute of Architects (AIA) awarded Mario Cucinella the prestigious Honorary Fellowship Award. In 2016 the Royal Institute of British Architects (RIBA) nominates him as an International Fellowship 2016. In 2017 he began his activity as a designer working with Italian companies of excellence. As a designer he has collaborated with iGuzzini creating the families of luminaires, including the Woody collection.

Mario-Cucinella-Architetto-.jpg

Conceived as a space for meetings, debates, rest and leisure, the ForPeople collection is the result of a contamination between the concept of an amphitheatre - a central space surrounded by steps/seats - and the reinterpreted profile of a modern chaise lounge. It develops around an elliptical perimeter, generating a central grassy space and through the continuous seat - it literally embraces the user and allows for numerous uses: you can sit, you can lie down, you can stand, you can walk, etc. The bench has a dual nature: when observed from a distance it appears as a pure object, but as you get closer it reveals its practical nature and attracts the observer to its use.

 

PANCHE ELLITTICHE

CINO ZUCCHI / ARCHITECT / PANCHE ELLITTICHE RHO

dnd_cino_zucchi.jpg

Cino Zucchi Architetti, one of Europe's leading firms in the field of architecture, landscape and urban planning, is constantly searching for new spatial solutions in the complex and layered character of contemporary territories.

 

The aim of the studio is to combine innovation and research with a professional completeness capable of responding to complex programmes at any scale, making use of articulated skills and, when necessary, a consolidated network of specialised consultants (structural and mechanical engineering, traffic, economics, landscape design, graphics, light design).

 

The studio has designed and realised numerous commercial, public, industrial and residential buildings, public spaces, recovery plans and master plans for agricultural, industrial and historical areas; it has participated in numerous national and international competitions and is active in the field of interior and exhibition design.

 

CZA's choice was to design furnishing elements with a clean and discreet geometry but with a recognisable character: ellipses of stone consistency, capable of becoming a formal reference point for inhabitants and visitors, like those small architectures - wayside shrines, kerbstones, fountains - that constitute a minute but extremely significant complement in our daily perception of the urban landscape. Their shape, size and position in the existing space are carefully studied in relation to the elements of the context: the church of San Vittore Martire, the votive column and the optical axis of Via Matteotti above all, the houses bordering Corso Garibaldi and delimiting the square and finally the elements of street furniture and the design of the paving already present